Caiway

Team Manager Klantenservice - Schiedam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 09-10-2018 Functiecategorie Commercieel - Binnendienst / Te...
Standplaats Schiedam Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris Marktconform

Ben jij gek op het coachen van mensen op zowel inhoud als gespreksvaardigheden? Je wilt zelf uitblinken, maar wordt pas echt blij als je team dat doet? Dan rollen we de rode loper voor je uit.

Caiway groeit snel. Een knappe prestatie in een sector met felle concurrentie en prijs-en kwaliteitsbewuste klanten. Die mooie groeicijfers komen ons niet aanwaaien. Wel zijn ze de optelsom van passie voor onze klanten, (kei)hard werken, de drive om te innoveren en een gezonde ambitie. Hoe gezond? De komende jaren willen we 500.000 nieuwe huishoudens op glasvezel aansluiten. Tegelijkertijd willen we alle klanten, dus ook de bestaande, een nóg betere ervaring bieden. Kun jij ons hierin helpen?

Als Teammanager Klantenservice geef jij op inspirerende wijze leiding aan een enthousiast en leergierig team. Hierbij motiveer je mensen en bied je hen de gelegenheid hun kwaliteiten ten volle te benutten. Je bent gek op mensen coachen en continu bezig ervoor te zorgen dat ze op iedere vraag een goed antwoord geven.
Jij bent in staat om het team zo goed mogelijk aan te sturen omdat je door de ogen van de klant weet te kijken. De resultaten en de ontwikkeling van het team zijn jouw verantwoordelijkheden. Je zorgt voor een hogere klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid en een efficiënt werkend team.


Jouw key verantwoordelijkheden
• Je maakt onze klanten blij
• Je coacht en begeleidt jouw medewerkers op zowel gespreks- als technische vaardigheden
• Je weet mensen te enthousiasmeren met jouw stijl van coaching
• Je maakt de Klantenservice elke dag een beetje beter

Dit ben jij
Je bent intrinsiek gedreven om te werken aan klantbeleving met maar één doel: tevreden klanten. Je hebt lef en neemt het initiatief. Jij doet er alles aan om dat wow-effect te creëren bij elk contact met onze klanten en weet dit over te brengen op jouw team. Een geboren (op)leider die ons gaat helpen onze ambities waar te maken.

Je bent pragmatisch, durft en bent een tikkeltje eigenwijs. Je bent creatief, stimuleert anderen hierin en werkt continu aan verbeteringen. Je weet wat er speelt en je vraagt jezelf telkens af op welke manier de Klantenservice zo goed mogelijk kan worden ondersteund door jouzelf en je team.

Wat je in ieder geval meeneemt
• Een MBO-4/HBO werk- en denkniveau
• Verbindend en kaders kunnen uitzetten
• Ervaren coach in service- en klantgericht werken
• Je kunt snel schakelen en kan tegen een beetje stress;
• Zelfsturend vermogen, resultaatgerichtheid, creatief en innovatiekracht

Dit zijn wij
Als Teammanager Klantenservice ben je onderdeel van een team van meer dan 100 enthousiaste collega’s die er dagelijks voor zorgen dat het KCC optimaal kan presteren. We bieden je een plezierige en afwisselende functie binnen een team met veel eigen verantwoordelijkheden. De setting is informeel (je jasje/dasje combi mag in de kast blijven hangen) en alle deuren staan open, ook die van de directie.

Interesse? Solliciteer dan door op de button ‘Solliciteer direct’ te klikken. We lezen graag je motivatiebrief en cv!

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Binnendienst / Telesales / Callcenter
Branch(es) Telecommunicatie
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Team managar, Callcenter, klantenservice, telecom

Contactgegevens

Contactpersoon Manuel Klebach

Vestigingsplaats

Solliciteer