Caiway

Strategisch Channel Manager - Schiedam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 18-01-2018 Functiecategorie Commercieel - Account Managemen...
Standplaats Schiedam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 0 Salaris Marktconform

Een samenhangende channel management strategie is geen nice to have, maar een voorwaarde voor commercieel succes. Teken jij bij caiway voor die strategie?


Welke saleskanaal moet bij welke klant en op welk moment worden ingezet? Wat zijn de kanaalkosten? En hoe verhouden die zich tot de opbrengsten? Nu we steeds meer on- en offline saleskanalen inzetten, willen we graag antwoord op die (en vele andere) channel management vragen. Kun jij ons die antwoorden geven?


Als Strategisch Channel Manager ben je eindverantwoordelijk voor de visievorming en de implementatie van onze channel management strategie. Uitdagend, want onze proposities worden via steeds meer kanalen in de markt gezet. Denk aan online retail-ketens, maar ook aan winkels met een sterke lokale aanwezigheid en aan de inzet van externe door-to-door partners. Aan jou om de prestaties (in termen van kosten, conversie en margebijdrage) te beoordelen en die inzichten door te vertalen naar een strategie die integraal recht doet aan onze commerciële ambities. Welke kanaalmix is optimaal? Hoe committeren we externe partners? En hoe stimuleren we ze om een hogere versnelling op te zoeken? Jij operationaliseert de channel management strategie, waarbij je sterk proactief te werk gaat. Bijvoorbeeld door externe partners te bezoeken en te faciliteren. Uiteraard monitor je de performance, bepaal je KPI’s en vertaal je die naar kanalen, budgetten en dashboards.


Jouw key verantwoordelijkheden

  • Formuleren, operationaliseren en aanscherpen channel management strategie
  • Verduurzamen relaties met kanaalpartners en aanwakkeren verbetervuurtje
  • Inrichten en monitoren van commerciële dashboards, inclusief analyses
  • Inhoudelijk sparringpartner van de CCO en coach van het sales team

Dit ben jij

Een channel manager van de buitencategorie met een strategische kijk op het vakgebied en het vermogen om jouw visie met data te onderbouwen. Een achtergrond in commerciële telecomrollen is ideaal, maar het is belangrijker dat je weet hoe je retailkanalen samenhangend bestuurt. Je krijgt energie van strategisch denkwerk, maar hebt evenveel passie voor de operationele doorvertaling, inclusief partnermanagement.

Wat je in ieder geval meeneemt

  • HBO of WO achtergrond, 5+ jaar B2C channel management ervaring
  • Je werkt graag fact-driven: cijfers vertellen wat wel of niet werkt
  • Ervaring met het creëren van dashboards en duidelijke IT-affiniteit
  • Authentiek communicator die mensen/partners kan committeren en inspireren
  • Geboren teamspeler: je functioneert prima solo, maar werkt veel liever samen

Dit zijn wij

Een snelgroeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. Een organisatie die het beste van twee werelden combineert: de toekomstgerichte cultuur van een tech-bedrijf met de niet lullen, maar poetsen mentaliteit die het Westland kenmerkt. In deze rol werk je in het Marketing & Sales team, heb je 11 directe collega’s en rapporteer je aan de CCO. De setting is informeel, professioneel en innovatief. Caiway investeert volop in ontwikkeling. Van technologie. En van medewerkers. Dus dat geldt ook voor jou.

Interesse?
Solliciteer dan door op de solliciteer button te klikken. We lezen graag je motivatiebrief en cv!

Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Account Management
Branch(es) Telecommunicatie
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden B2C Channel Manager, Strateeg, Coach, teamplayer

Contactgegevens

Contactpersoon Nancy van Zanten

Vestigingsplaats

Solliciteer