Caiway

Channel Manager Retail & Etail - Schiedam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 30-08-2018 Functiecategorie Commercieel - Account Managemen...
Standplaats Schiedam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris Marktconform

Altijd al willen bewijzen dat win-win-win situaties de standaard kunnen zijn?


Caiway is een van de fakkeldragers van de glasvezelrevolutie. We willen zoveel mogelijk consumenten en bedrijven op dit razendsnelle en uiterst betrouwbare netwerk aansluiten. Die missie is al een succes, want inmiddels profiteren zo’n 300.000 huishoudens van Caiway glasvezel. Maar er is nog een wereld te winnen. En dus zetten we onze proposities steeds steviger op de kaart. Zelf. En door lokale retailers en wederverkopers in te zetten. Wil jij daar een grote, commerciële impuls aan geven?


Als Channel Manager Retail & Etail stuur je op win-win-win situaties. Hoe groter het succes van onze lokale partners, hoe meer huishoudens van glasvezelinternet profiteren en hoe beter onze commerciële performance. Om die ambities te bereiken, faciliteer en stimuleer je bestaande en nieuwe partnerships met plaatselijke retailers en wederverkopers. Welke commerciële initiatieven zetten het merk Caiway nog steviger op de lokale kaart? Hoe dagen we resellers uit om onze proposities enthousiast te omarmen? Waar komen onze doelgroepen? En welke lokale spelers kunnen (en willen!) op die plekken de Caiway ambassadeursrol vervullen?

Aan jou om de retail-strategie, samen met je enthousiaste collega’s, aan een positief/kritische blik te onderwerpen en verbetervoorstellen te doen die een commercieel verschil maken voor ons én onze partners. Oftewel: jij denkt mee over tactieken die de verkoop stimuleren en rolt de regioplannen integraal uit. Daarbij stuur je op de commerciële pijlers ‘onderhoud’, ‘vernieuwing’ en ‘activatie’. Je monitort de performance en stuurt bij als de resultaten achterblijven op je hooggespannen verwachtingen. Soms komt dat neer op het aanwakkeren van het Caiway-vuurtje bij lokale retailers. Andere keren ben je ambassadeur van onze partners en spoor je interne collega’s aan partners beter te servicen. Kortom: je daagt onze partners niet alleen uit om topprestaties te boeken (sales, cross- en upsell), maar borgt bovendien dat wij ze van de juiste tools en services voorzien om dat mogelijk te maken.


Jouw key verantwoordelijkheden

  • Meepraten over de commerciële strategie en collegiaal verantwoordelijk performance
  • Gesprekspartner van lokale partners; faciliteren en aanjagen samenwerking
  • Signaleren en benutten van commerciële kansen binnen lokale gemeenschappen
  • Werven van nieuwe partners en verduurzamen bestaande netwerk
  • Signaleren en opvolgen van interne verbeterkansen: hoe helpen we partners het best?

Dit ben jij

Een commercieel gedreven Manager met kennis van – en liefst een schat aan ervaring in – het telecomdomein. Je begrijpt de kansen en uitdagingen waar lokale partners voor staan en kunt daar goed en begripvol op inspelen. Je combineert bewezen strategische kwaliteiten (het formuleren van een commerciële strategie gaat je soepel af) met een sterke drive om strategische plannen over de operationele finish te trekken. Bovendien stuur je graag op concrete salesdoelstellingen en beschik je over voldoende marketingkennis om de juiste materialen voor onze partners te mobiliseren.


Wat je in ieder geval meeneemt

  • MBO of HBO achtergrond, 5+ jaar B2C retail dealer management ervaring
  • Je werkt graag fact-driven: cijfers vertellen wat wel of niet werkt
  • Authentiek communicator die mensen/partners kan committeren en inspireren
  • Geboren teamspeler: je functioneert prima solo, maar werkt veel liever samen
  • Je krijgt energie van de ‘dealerdynamiek’ en vindt het leuk om kansen samen met partners te pakken


Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. In deze rol werk je intensief samen met de Channel managers en rapporteer je rechtstreeks aan de Commercieel Directeur. Omdat de rol lokale aanwezigheid en zichtbaarheid vereist, is het belangrijk dat je graag op locatie het gesprek met wederverkopers en retailers aangaat en je hand niet omdraait voor het geven van presentaties. Caiway is sinds kort gevestigd in een pand bij Schiedam CS. Lekker centraal dus! En de sfeer? Die is informeel, no-nonsense en pionierend. Caiway heeft serieuze groeiambities en faciliteert op haar beurt de groei van medewerkers.


Interesse? Solliciteer dan door op de solliciteer button te klikken. We lezen graag je motivatiebrief en cv!

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Account Management
Branch(es) Telecommunicatie
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Business to customer, fact-driven, telecom, Retail, Etail

Contactgegevens

Contactpersoon Nancy van Zanten

Vestigingsplaats

Solliciteer