Caiway

Commercieel Projectleider Glasvezelprojecten - Schiedam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 30-08-2018 Functiecategorie Commercieel - Business Developm...
Standplaats Schiedam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris Marktconform

Overtuig jij ondernemend Nederland van de meerwaarde van glasvezel?

Snel. Betrouwbaar. Toekomstbestendig. Dat zijn de belangrijkste voordelen van glasvezelverbindingen en (dus) de redenen waarom bedrijven graag op glasvezel worden aangesloten. Helaas kunnen niet alle bedrijven voor glasvezel kiezen, want de meeste bedrijventerreinen zijn niet op dat snelle netwerk aangesloten. Daar wil (en gaat!) CAIW verandering in brengen. Terrein voor terrein proberen we zoveel mogelijk ondernemers van de meerwaarde te overtuigen. Dat doen we middels effectieve campagnes en door die persoonlijk te ondersteunen. Zorg jij voor voldoende deelnemers zodat de aanleg kan starten?

Als Commercieel Projectleider Glasvezelprojecten ben je in the lead tijdens de commerciële fase van B2B glasvezel-uitrolprojecten. Jij stapt in op het moment dat onze infrastructurele en commerciële analyses aantonen dat een bepaald terrein voldoende potentie heeft. Jij neemt het stokje over van de Omgevingsmanager die het gebied in kaart heeft gebracht en opgewarmd. Ook de betrokken lokale ICT bedrijven en ondernemersvereniging worden overgedragen, zodat je direct aan de slag kunt. Soms doe je dat door individuele bedrijven – denk aan key players die zich tot glasvezelambassadeur kunnen ontpoppen – mee te krijgen. Andere keren haak je lokale ondernemersverenigingen aan. Om er een succes van te maken heb je per project steeds zo’n 12 weken de tijd. Slaag je in die missie, dan draag je het project over aan de professionals die de uitrol technisch realiseren en verplaats je jouw blik naar een volgend terrein. Je komt dus met uiteenlopende bedrijven in aanraking, variërend van startups die meteen ‘mee’ willen tot familiebedrijven die de kat liever uit de boom kijken. Uiteraard sta je er niet alleen voor, want je werkt intensief samen met de communicatiespecialist en de omgevingsmanager.

Jouw key verantwoordelijkheden

 • Succesvol afronden van de vraagbundeling op diverse bedrijventerreinen
 • Monitoren van de voortgang, zowel lokaal als in rapportages
 • Eerste aanspreekpunt van ondernemers en ondernemersverenigingen
 • Rapporteren van tussenstanden, bijstellen aanpak bij achterblijvend resultaat
 • Managen van uitdagingen tijdens de vraagbundeling

Dit ben jij

Een commercieel gedreven, hands-on projectmanager die snel kan schakelen tussen elkaar (deels) overlappende projecten. Je combineert oprecht enthousiasme met overtuigingskracht, beseft dat geen enkel project vlekkeloos verloopt en hebt het vermogen om issues snel te signaleren en daadkrachtig op te lossen. Het stapje extra dat vaak nodig is om bedrijven en andere lokale spelers over de streep te trekken, zet je van nature.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • HBO opleiding, bij voorkeur in een commerciële richting
 • Telecom ervaring is heel welkom
 • Commerciële mindset – je haalt eruit wat erin zit
 • Ondernemend ingesteld; je kunt makkelijk schakelen met de doelgroep
 • Sterk gestructureerd, maar flexibel als omstandigheden daarom vragen
 • Als je in het midden van het land woont, is dat wel zo handig, want de projecten kunnen overal in Nederland plaatsvinden

Dit zijn wij

Je wordt onderdeel van het nieuwe B2B team dat, naast jou, bestaat uit een relatiemanager, GEO analist en een communicatie professional. Het team is ambitieus en eager, maar werkt met een gezonde dosis realiteitszin. Je start in Rotterdam, maar verhuist in de loop van 2019 naar ons nieuwe hoofdkantoor bij Schiedam CS. En de sfeer? Die is open, informeel, no-nonsense en pionierend. Bijzonder: het ‘verglazen’ van bedrijventerreinen is niet alleen technisch uitdagend en commercieel interessant, maar levert ook nog eens een wezenlijke bijdrage aan de vitaliteit van de betrokken terreinen.


Interesse? Solliciteer dan door op de solliciteer button te klikken. We lezen graag je motivatiebrief en cv!

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Business Development
Branch(es) Telecommunicatie
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Commercieel, hands-on, projectmanagement, accuraat, telecom, glasvezel, B2B

Contactgegevens

Contactpersoon Nancy van Zanten

Vestigingsplaats

Solliciteer