Caiway

Business Controller Projects - Schiedam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 17-05-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Schiedam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Marktconform

Caiway staat aan de vooravond van het meest impactvolle project uit haar geschiedenis. Borg jij dat de CapEx uitgaven perfect zijn verantwoord en onderbouwd?

Caiway wil dat buitengebieden de randstad links inhalen. Althans, als het op internetsnelheid aankomt. De ambitie om buitengebieden op het snelle glasvezel aan te sluiten, is niet nieuw. Het tempo waarin we dat werkelijkheid gaan maken, is dat wel. Deze tempoversnelling is te danken aan de financiële armslag waar we dankzij investeerder EQT (investeringsportfolio: circa 22 miljard euro) over beschikken. Uiteraard is het, mede gezien de forse investering, cruciaal dat iedere euro goed wordt besteed en perfect wordt verantwoord. Zet jij je handtekening daar graag onder?

Als Business Controller Projectsben je het financiële geweten van de glasvezel expansie projecten die Caiway een beslissende voorsprong moeten verlenen. De scope is aanzienlijk, zowel in termen van initiële investeringen als van de geprognosticeerde bijdrage aan onze toekomstige bottom line. Aan jou om deze investeringen te verantwoorden, waarbij je cijfers niet alleen vastlegt, maar ook monitort of verwachte rendementen van investment cases worden behaald en, als dat niet zo is, proactief bijstuurt. Uiteraard sta je er niet alleen voor, want je werkt samen met de door jou gecoachte Junior Controller en overlegt continu met het MT waar je deel van uitmaakt. Het traject start met het (door)ontwikkelen van processen en systemen om projecten beheersbaar en bestuurbaar te maken. Bovendien onderwerp je investeringsvoorstellen aan je scherpe, data-gedreven blik, zodat we om de juiste redenen de juiste beslissingen nemen. Je rapporteert over de projectvoortgang, stelt koerswijzigingen voor en verbetert de financiële processen continu.

Jouw key verantwoordelijkheden

  • Financieel geweten en sparringpartner van het MT
  • Challengen investeringsvoorstellen op basis van data-analyses
  • Inrichten sturingsinformatie framework, samen met de junior Business Controller
  • Helder en transparant rapporteren over de projectvoortgang
  • Optimaliseren van de (complexe) financiële processen rondom projecten

Dit ben jij

Een analytisch én communicatief sterke Business Controller die is gepokt en gemazeld in de projectpraktijk. Een achtergrond binnen telecom ligt voor de hand, maar ook als je grootschalige bouwprojecten hebt bestuurd, kan deze rol je prima liggen. Ruime ervaring met en kennis van (complexe) financiële systemen is onmisbaar. Dat geldt ook voor het vermogen om in- en externe stakeholders, inclusief onze private equity partner, te overtuigen op basis van door analyses gestaafde inhoud. Dat kun je bovendien even makkelijk in het Nederlands als in het Engels.

Wat je in ieder geval meeneemt

  • Afgeronde WO opleiding in een bedrijfskundige of economische richting
  • 4-7 jaar (!) relevante ervaring in een vergelijkbare functie
  • Sterk analytisch vermogen, standvastig in volatiele situaties
  • Organisatorische en communicatieve skills

Dit zijn wij

Als Business Controller Projects coach je in eerste instantie een Junior Business Controller, maar de kans bestaat dat het team wordt uitgebreid. Je rapporteert rechtstreeks aan CFO William de la Motte, bent lid van het MT en ondersteunt bij de verantwoording aan investeerder EQT. Caiway is nu gevestigd in Naaldwijk, maar verhuist medio september naar een centrale locatie in Schiedam, waar onze nieuwe collega’s van Delta aanschuiven. Omdat de uitrol van dit project vanuit Maarssen wordt gecoördineerd, zal je daar vaak je opwachting maken. En de sfeer? Die is open, informeel, no-nonsense en pionierend: het ‘verglasvezelen’ van de buitengebieden is een uniek en ambitieus project dat niet alleen een bijdrage aan onze strategische groeiambities levert, maar ook aan de vitaliteit van rurale gebieden.

Interesse? Solliciteer dan door op de solliciteer button te klikken. We lezen graag je motivatiebrief en cv!

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Telecommunicatie
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Bedrijfskundig, financieel, analytisch, projectervaring, telecom

Contactgegevens

Contactpersoon Nancy van Zanten

Vestigingsplaats

Solliciteer